Заголовок 11 Заголовок 22 Заголовок 22 Заголовок 23 Заголовок 24

Написати директору

 (068) 353-32-23

  (063) 353-32-23

Офіс Пн-Пт 9:00-18:00
Склад Пн-Пт 9:00-17:00 

Аварійне освітлення і аварійне живлення

  • 30 червня 2017 14:44:21
  • Reviews : 0
  • Переглядів: 4353
  • 0

Досі ми розповідали на сторінках нашого блогу про освітлення, яке використовується в побутових або рекламних цілях. Але в асортименті нашого магазину представлено також і велику кількість освітлювальних приладів, які можуть бути використані на виробництві, в технічних приміщеннях тощо. Сьогодні ми хочемо присвятити невеличкий матеріал темі аварійного освітлення в різних приміщеннях. Та про все - по черзі…



Аварійне освітлення

Якщо Ви займаєтеся організацією проводки і освітлення у виробничих приміщеннях, Ви повинні знати також і про те, що існує велика кількість нормативних актів, які описують обов'язкову присутність аварійного освітлення. Головне завдання аварійного освітлення, що випливає з самої назви - гарантія наявності електричного світла навіть в екстрених ситуаціях або в моменти відсутності стабільного енергопостачання. Іншими словами, будь-які освітлювальні прилади для аварійного освітлення повинні мати повністю автономне живлення.

 

Аварійне освітлення поділяється на два основних види і відрізняється за типом виконуваних завдань на евакуаційне та резервне.

Евакуаційне аварійне освітлення призначене для підсвічування шляхів переміщення людей в разі екстрених ситуацій. Також його можна використовувати для підсвічування зон підвищеної небезпеки та створення антипанічного освітлення. Часто у зв'язці з евакуаційним аварійним освітленням використовують і знаки безпеки. Вони носять інформаційний характер, вказують напрямок руху та сигналізують про місцезнаходження ключових об'єктів.

Резервне аварійне освітлення використовується в тих випадках, коли перебої з енергопостачанням можуть призвести до порушення роботи певного обладнання або створити небезпеку для людей, що знаходяться неподалік.

Вибір аварійного освітлення

При виборі світильників, ламп, табло та світлових знаків для організації аварійного освітлення, Вам необхідно визначитися, в першу чергу, зі ступенем захищеності цих освітлювальних приладів. У деяких випадках буде достатньо звичайного джерела світла, а іноді необхідно використовувати освітлювальні прилади, захищені від попадання вологи, пристосовані до роботи в умовах високих температур тощо. Від правильного вибору буде залежати вся надійність системи аварійного освітлення.

Після вибору повного комплекту освітлювальних приладів, необхідно подбати і про вибір джерел автономного живлення, здатних гарантувати досить тривалу роботу аварійного освітлення при відсутності основного енергозабезпечення. Деякі прилади для аварійного освітлення мають власні акумуляторні батареї, розраховані на 2-3 години автономної роботи. Деякі ж доведеться під’єднати до зовнішніх блоків аварійного живлення. В цьому випадку Вам варто враховувати сумарну споживану потужність приладів аварійного освітлення і можливий час їх автономної роботи.

При виборі приладів аварійного освітлення однозначно варто віддавати перевагу LED світильникам і лампам, оскільки  велика їх кількість має високий рівень захисту від впливу зовнішніх факторів, низьке енергоспоживання, і при цьому такі світильники забезпечують високий рівень освітленості.