Заголовок 11 Заголовок 22 Заголовок 22 Заголовок 23 Заголовок 24

Написати директору

 (068) 353-32-23

  (063) 353-32-23

Офіс Пн-Пт 9:00-18:00
Склад Пн-Пт 9:00-17:00 

Чи можна використовувати LED стрічку в якості основного освітлення?

  • 28 липня 2017 17:51:46
  • Reviews : 0
  • Переглядів: 21546
  • 0

То чи можна використовувати LED-стрічку в якості основного освітлення і повністю відмовитися від класичних освітлювальних приладів? Спробуємо розібратися.

LED стрічка в якості основного освітлення

Перше, що хочеться сказати, це, звичайно ж, дати стверджувальну відповідь на поставлене запитання: так, світлодіодну стрічку можна використовувати в якості основного освітлення. Але з деякими застереженнями, не завжди і не скрізь.

Вся справа в тому, що при монтажі стрічки на стелю, часто вона розміщується по периметру кімнати і захована в спеціальні ніші в гіпсокаратоні, задекорована порогами або іншими елементами. Це означає тільки одне - якщо стрічка розташована по краях кімнати, якою б яскравою вона не була, центр кімнати гарантовано зануриться в напівтемряву.

Справді, навіть стрічка класу Premium, через особливості конструкції видає виключно вузько спрямований потік світла - 120 градусів, що є мінусом при освітленні великих кімнат і зал. Згадайте, як працює настільна лампа або приліжковий світильник. Світло виходить спрямоване, і освітленість є виключно локальною. Якщо ж настільну лампу розмістити по центру кімнати і підняти під стелю, Ви самі побачите різницю - світло буде розсіюватися набагато краще.



Світлодіодна стрічка в спальні

Led стрічка в якості основного освітлення підійде для спалень. У цих кімнатах яскраве світло не потрібне так сильно, як у вітальнях. До того ж, в спальнях часто використовуються торшери та приліжкові світильники, що компенсує недолік центрального освітлення.

Якщо ж Ви все-таки вирішите купити світлодіодну стрічку в Києві, щоб використовувати її в якості основного освітлення Ваших кімнат або інших приміщень, пам'ятайте: потужність такої стрічки має становити не менше 14 ват на метр. Щоб гарантувати ефективну і довговічну роботу стрічки, не забудьте придбати підсилювачі, які забезпечать стабільну роботу стрічки будь-якого метражу.

Яку LED стрічку купити для основного освітлення

Якщо Ви плануєте використовувати led стрічку, як основне і єдине джерело світла в кімнаті, пам'ятайте, що економити в цьому випадку не варто. Недорогі китайські стрічки не дадуть Вам необхідної освітленості, а також рідко можуть похвалитися довговічністю. Також пам'ятайте, що Вам варто купувати стрічку класу Premium і підсилювачі до неї, щоб створити дійсно якісну систему освітлення.