Заголовок 11 Заголовок 22 Заголовок 22 Заголовок 23 Заголовок 24

Написати директору

 (068) 353-32-23

  (063) 353-32-23

Офіс Пн-Пт 9:00-18:00
Склад Пн-Пт 9:00-17:00 

Для чого потрібен підсилювач RGB

  • 19 лютого 2017 20:12:38
  • Reviews : 0
  • Переглядів: 17456
  • 0

Якісь пристрої обов'язкові, якісь встановлюються в особливих випадках або зовсім за бажанням. Сьогодні ж ми розглянемо таку деталь, як підсилювач RGB і спробуємо з'ясувати, чи потрібен він у Вашому конкретному випадку.

 

Як можна зрозуміти з назви цього модуля, використовується він для світлодіодної стрічки, здатної змінювати колір світіння. Головна його функція - посилення чогось, що в процесі підключення і подальшого використання стрічки може послаблюватися. Про що ж мова? Для чого потрібен підсилювач RGB?

 

Як це працює?

Вся справа в тому, що, як правило, RGB світлодіодна стрічка використовується для декорування відносно великих ділянок, відрізків або і взагалі для створення великих світлових конструкцій. При цьому задіяно великий метраж світлодіодної стрічки, він складається з декількох окремих відрізків (найчастіше кожен з них має близько 5 метрів в довжину), але працює при цьому вся конструкція від одного, нехай і досить потужного джерела живлення.

Світлодіодна стрічка RGB і сама її конструкція виконана так, що для підключення використовується послідовне з'єднання. Тобто до джерела живлення підключений тільки перший відрізок, а всі наступні підключаються один до одного. Для того, щоб забезпечити стабільним струмом весь метраж конструкції, джерело живлення подає на стрічку набагато більшу напругу, ніж вона вимагає, інакше перший відрізок буде світити яскравіше за решту, а кожний наступний - все менш яскраво.

Для того, щоб на найвіддаленішому від джерела відрізку стрічки зберігалася необхідна сила струму, через кілька перших сегментів проходить дуже завищений струм, що призводить до вкрай неприємних наслідків. Струмопровідні доріжки на стрічці працюють з постійним перегрівом, можуть оплавлятися, або зовсім відключатися. Все це призводить до неправильної роботи стрічки, моментального зниження терміну її служби, та й врешті не має ніякого сенсу.

Але як же бути? Не можна ж підключити окреме джерело живлення до кожного відрізку стрічки. Ось тут і стануть в нагоді підсилювачі RGB. 

Переваги використання підсилювачів RGB

Підсилювач RGB використовується як раз при послідовному підключенні декількох світлодіодних стрічок і забезпечує подачу струму безпосередньо від джерела живлення до кожного окремого відрізку стрічки. Підсилювач RGB являє собою невеликий блок, який виступає з'єднувачем між двома відрізками стрічки і на який живлення надходить безпосередньо від блоку живлення.

Підсилювачі RGB, в першу чергу, знижують навантаження на керуючий контролер, який відповідає за зміну яскравості світіння, зміну кольору й інші властивості стрічки, які можна налаштовувати. Всі відрізки підключені фактично до одного контролера і працюють абсолютно синхронно, при цьому за стабільне живлення відповідає саме підсилювач RGB, тому контролер може бути навіть меншої потужності, ніж зазвичай.

Нижче наведені схеми підключення світлодіодної стрічки RGB із застосуванням підсилювачів RGB

 


Використовуючи підсилювачі RGB, Ви зможете створювати найскладніші світлові конструкції, і при цьому кількість використовуваних відрізків світлодіодної стрічки практично необмежена. Головне - при покупці правильно розрахувати потужність блоку живлення.

 

Єдиним недоліком можна назвати збільшення кількості елементів у кінцевій готовій конструкції. Але це вимушений захід, який автоматично гарантує стабільну і надійну роботу світлодіодних стрічок протягом тривалого часу.