Заголовок 11 Заголовок 22 Заголовок 22 Заголовок 23 Заголовок 24

Написати директору

 (068) 353-32-23

  (063) 353-32-23

Офіс Пн-Пт 9:00-18:00
Склад Пн-Пт 9:00-17:00 

Особливості застосування датчиків руху в освітленні

  • 11 вересня 2017 16:15:37
  • Reviews : 0
  • Переглядів: 9013
  • 0

З їх допомогою можна активувати і деактивувати освітлення в автоматичному режимі, налаштовувати сценарії роботи для кожного окремого випадку і тим самим значно економити витрати електроенергії.

Датчики руху, підключені до системи освітлювальних приладів, можуть самостійно вмикати світло, як тільки Ви входите в приміщення. Як тільки Ви пішли з поля зору датчика, і не фіксується жодного руху протягом заданого Вами проміжку часу, освітлення буде відключено. Як показує практика, такий підхід дозволяє заощадити від 40 до 50 відсотків електроенергії протягом місяця.

 

Як працює датчик руху


Принцип, за яким працює датчик руху, гранично простий. У кожному з них вбудований фотоелемент або інфрачервоний датчик. Як тільки в поле зору приладу з'являється рух, автоматично замикається ланцюг і освітлення вмикається. Практично будь-яка модель датчика руху має вбудоване налаштування чутливості щодо руху. Використовуючи цю функцію, Ви зможете відрегулювати прилад і виключити його спрацьовування на небажану активність в приміщенні. Наприклад, немає необхідності вмикати світло кожного разу, коли в кімнату входить кіт або ще гірше - коли вітер трохи колише фіранки через прочинене вікно.


Області застосування


Купити датчик руху можна як для використання в житлових приміщеннях, так і для використання в забезпеченні безпеки. Наприклад, увімкнення освітлення на присадибній ділянці може оповістити небажаних гостей про те, що в будинку хтось є. Це може вберегти Вас від візиту грабіжників чи хуліганів.

Також датчики руху часто використовуються на під'їздах до приватних будинків. Як тільки Ви в темний час доби під'їжджаєте до гаражу на машині, датчик може активувати освітлення на під'їзді, ввімкнути світло в будинку або всередині гаража. Все залежить від конкретних потреб і налаштувань.

 

Налаштувати датчик руху


Налаштування датчиків руху проводиться найчастіше за допомогою трьох ручок, розташованих на корпусі приладу. Кожна з них відповідає за певний тип активації. Регулятор TIME налаштовує час автоматичного відключення освітлення при відсутності руху в поле зору датчика. Час може коливатися від 5 секунд до 10 хвилин в залежності від моделі. Регулятор LUX відповідає за автоматичну оцінку освітленості. Якщо навколо ще день і досить природного світла, то датчик не спрацьовує на рухи. Якщо стемніло і рівень освітленості нижче заданого, то датчик приступає до виконання своїх прямих обов'язків. Регулятор SENS відповідає за чутливість датчика до інтенсивності руху в його поле зору.