Заголовок 11 Заголовок 22 Заголовок 22 Заголовок 23 Заголовок 24

Написати директору

 (068) 353-32-23

  (063) 353-32-23

Офіс Пн-Пт 9:00-18:00
Склад Пн-Пт 9:00-17:00 

Світлодіодна стрічка: особливості монтажу

  • 14 лютого 2017 14:35:23
  • Reviews : 0
  • Переглядів: 4566
  • 0

Розповіли про те, як правильно їх вибирати, на що звертати увагу і в чому ключові відмінності різних їх типів. Наразі ж, певно, настав час переходити до практики і розповісти про те, які є особливості підключення і монтажу світлодіодної стрічки. У цьому матеріалі ми розглянемо основні початкові етапи підключення для однокольорової стрічки і стрічки RGB.

Підключенння та монтаж світлодіодної стрічки


Насамперед варто відзначити: якщо Ви придбали не готовий набір для монтажу світлодіодної стрічки, а купили всі елементи ланцюга окремо і збираєтеся займатися монтажем самостійно, то Вам обов'язково варто розібратися в теорії і мати базові знання в електриці.

Залежно від того, де і як Ви збираєтеся монтовувати стрічку, ймовірно, Вам доведеться різати її на частини або відрізати зайві відрізки. Пам'ятайте, що на кожній світлодіодній стрічці нанесені спеціальні маркери, які показують, в якому саме місці можна її розрізати. Різати стрічку можна звичайними ножицями.

Коли стрічка підготовлена, необхідно під’єднати її до джерела живлення. Якщо йти по порядку від розетки, то першою в неї включається вилка, а до неї повинен бути підключений куплений Вами блок живлення. Підключатися він може за допомогою клем або за допомогою пайки.

Якщо блок живлення підключається за допомогою клем, то дроти від вилки просто затискаються ними. Найчастіше на них можна виявити позначення "L" і "N" - фаза і нуль, відповідно. Полярність значення в цьому випадку не має, отже будь-який з дротів можна затиснути в будь-яку з двох клем.

Якщо в блоці живлення немає отворів для проводів і немає клем, але при цьому є два невеликих дроти, це означає, що Вам знадобиться пайка. Для подачі струму використовуються, як правило, синій і коричневий дроти, які також відповідають фазі і нулю. Полярність значення не має.

Наступний крок - до блоку живлення необхідно підключити безпосередньо саму стрічку. На виході у блоку живлення, як правило, є два дроти - червоний (плюс) і чорний (мінус). Тут підключати необхідно з дотриманням полярності, інакше Ваша стрічка просто не запсвітиться. З'єднання між проводами блоку живлення і стрічки можна виконати за допомогою пайки або ж використовувати спеціальні конектори, що купуються окремо.

Якщо блок живлення має на виході клеми, то для підключення проводів стрічки, знайдіть на його корпусі покажчики полярності кожної з клем. Як правило, це "V +" та "V-", що відповідає плюсу і мінусу. У разі, коли все було зроблено вірно і стрічка підключена правильно, при включенні блоку живлення, стрічка загориться рівномірним світлом по всій довжині.

 

Підключення стрічки RGB

Оскільки кольорова світлодіодна стрічка RGB має кілька кристалів в кожному світлодіоді і зміна кольорів залежить від інтенсивності світіння кожного кристала, то і живлення на них подається окремо. Це впливає і на процедуру підключення та монтажу стрічки.

На цей раз безпосередньо до блоку живлення підключається додатковий елемент ланцюга - контролер. Він буде відповідати за правильну роботу окремих кристалів стрічки, за зміну кольорів, яскравості, за світлові ефекти. У продажу є велика кількість контролерів з різними можливостями і функціональністю.

Контролер і блок живлення з'єднуються невеликим відрізком проводу, з дотриманням полярності "плюс" і "мінус". Необхідні позначення Ви знайдете на корпусах цих елементів.

Стрічка ж буде підключатися до вихідних клем контролера. Візуально стрічка RGB мало відрізняється від однокольорової, але при цьому має чотири контакти - по одному для кожного з кольорів (червоний, синій, жовтий) і один, який відповідає за "плюс". На самій стрічці і на корпусі контролера можна знайти відповідні позначення - R, G, B і 12V +. Підключення проводиться в суворій відповідності цих міток на стрічці і на контролері.

Після під'єднання можна ввімкнути живлення і перевірити роботу отриманої конструкції. Залежно від функціональності контролера, управління яскравістю і кольорами RGB стрічки може відбуватися за допомогою механічного або сенсорного пульта дистанційного керування.