Заголовок 11 Заголовок 22 Заголовок 22 Заголовок 23 Заголовок 24

Написати директору

 (068) 353-32-23

  (063) 353-32-23

Офіс Пн-Пт 9:00-18:00
Склад Пн-Пт 9:00-17:00 

Світлодіодні лампи будуть красти інформацію?

  • 21 лютого 2018 21:24:30
  • Reviews : 0
  • Переглядів: 2343
  • 0

Світлодіодні лампи будуть красти інформацію?

Співробітники університету Бен-Гуріона з Ізраїлю щороку пропонують нові рішення по вилученню інформації з різних установок і пристроїв.



У своїх розробках дослідники зосереджують свою увагу на складних випадках, тобто моделюють ситуації, в яких, на перший погляд, зчитати інформацію і використовувати її для спостереження за об'єктом видається можливим. Наприклад, персональний комп'ютер, фактично ізольований від комунікацій і ймовірно небезпечних пристроїв.

 

Цього разу вчені розробили концепт LED-it-GO (PDF), в якому звичайне мерехтіння світлодіодної лампи застосовується для зчитування даних. У звіті розробників значаться не звичайні світлодіоди, а безперечно, діоди HDD, які здавна встановлюються в різні десктопи і гаджети, при цьому, на їх миготіння ніхто не звертав належної уваги до цього часу.

Розробники винайшли прообраз малварі для контролю миготіння LED-ламп, при цьому зчитуючи і записуючи дані на жорсткому накопичувачі. Передачу інформації ізраїльські вчені здійснювали, застосовуючи звичайний код: 1 - це працюючий діод; 0 - вимкнений. Дані при цьому розбиваються на стандартні нулі і одиниці. Безумовно, передати величезний обсяг даних у такий спосіб не є можливим, але для зчитування облікових записів, паролів цього буде вистачати.

Приймачем при цьому виступає відеокамера, яка встановлена ​​на дроні та підглядає за вікнами квартири, офісу і т.д. Також можна використовувати смартфон, який знаходиться недалеко від персонального комп'ютера, об'єкта спостережень. Розробники концепції провели ряд тестів на світлодіодах різних кольорів і зробили висновок, що найефективнішими для викрадення секретних даних є блакитні led, частота миготіння яких становить 6 тисяч разів в секунду. Це дало можливість досягти хороших показників в сфері передачі інформації. Крім того, вчені зробили висновок, що для викрадення даних відмінно підійдуть фітодіодні сенсори.

Серед застосовуваних на практиці інструментів можна відзначити GoPro і професійні камери для установки відеоспостереження, вебки, смартфони, а також Google Glass. Практично всі девайси показали мінімальну швидкість передачі інформації (приблизно 15 біт/с), з них можна виділити камеру GoPro серії Hero5, результати якої склали 120 біт/с. Найбільшу швидкість, яка досягалася в ході випробувань - це 4000 біт в секунду.

Розробники продемонстрували ефектне і пізнавальне відео з атакою дрона, який зчитує миготіння світлодіодної лампи через вікно офісу.

Само собою зрозуміло, що у цих технологій є свої вади. Першим, що доставить певні складності - це як встановити малварі поруч з комп'ютером для перехоплення управління індикатором. Також, в реальних умовах секретні ПК зазвичай розташовуються у досить захищених приміщеннях без наявності вікон. Дістатися до такого комп'ютера без спеціального дозволу або пропуску практично неможливо, а застосовувати електронні пристрої поруч з цільовим комп'ютером категорично заборонено.