Заголовок 11 Заголовок 22 Заголовок 22 Заголовок 23 Заголовок 24

Написати директору

 (068) 353-32-23

  (063) 353-32-23

Офіс Пн-Пт 9:00-18:00
Склад Пн-Пт 9:00-17:00 

Освітили все місто світлодіодними прожекторами і керують через Інтернет

  • 16 січня 2018 19:31:14
  • Reviews : 0
  • Переглядів: 2246
  • 0

Освітили все місто світлодіодними прожекторами і керують через Інтернет

 

У невеликому іспанському містечку, недалеко від столиці, були змонтовані 12 тисяч світлодіодних прожекторів Philips для організації вуличного освітлення. Особливістю даного проекту є те, що всі світлодіодні джерела світла були підключені через спеціальну програму управління освітленням Philips 'CityTouch, яка через інтернет дала можливість контролювати і керувати роботою електрообладнання та освітлювальних приладів.

 





Особливості винаходу

При розробці системи враховуються особливості кожного району міста, при цьому оператори CityTouch можуть в режимі реального часу контролювати освітлення, і в разі потреби, регулювати яскравість освітлення певних ділянок. Дана програма дозволяє підключати вуличні світлодіодні світильники до електричних шаф, що дає можливість збільшити ефективність міського освітлення, раціонально використовувати електроенергію і здійснювати постійний моніторинг працездатності освітлювальних приладів.

 

Встановлене ПЗ дає можливість одночасно спостерігати і контролювати роботу світлового обладнання та всіх електричних шаф, які включені в схему мережі. Це дає можливість значно спростити нагляд за справністю освітлювальних приладів і швидше реагувати аварійним службам на збої в роботі електрообладнання. Комунікація з пультом управління виконується через стільниковий зв'язок.

 

Іспанське місто Гвадалахара стало об'єктом впровадження вдосконалених технологій смарт-освітлення, які дозволяють їй надалі стати ще одним «розумним містом» в світі.

Разом із головним спонсором Philips, в проектуванні вуличного освітлення брала участь енергетична компанія Ferrovial Services. Завдяки введенню в експлуатацію нової системи ще в 2016 році, вдалося знизити споживання енергоресурсів більш ніж на 65%, в порівняння зі змонтованими відносно недавно натрієвими газорозрядними освітлювальними приладами в якості освітлювальної техніки.

Удосконалена система вимагала впровадження нових девайсів і обладнання для реалізації проекту «розумне місто». Хоча на сьогоднішній день рішення про інсталяції цих девайсів ще остаточно не прийнято, фахівці вважають, що в перспективі міська влада почне застосовувати для міського освітлення нові розробки. Багато організацій-підрядчиків вже у передчутті початку нового етапу для створення міста майбутнього, щоб заробити на цьому.

 

На що можна очікувати?

Комунальні служби міста, поступово розширюючи область використання смарт-освітлення, в майбутньому можуть оперативно надавати всю необхідну інформацію про життя міста (дорожній рух, загазованість, рівень шуму, парковки, стан автодоріг тощо).

Енергетична реформа знаходиться тільки на ранньому етапі організації і на даній стадії, зазвичай, влада приділяє увагу впровадженню та реконструкції систем міського освітлення. У той час як інша частина проекту з розвитку інфраструктури міста переноситься поки на невизначений термін.

 

Мер Гвадалахари в інтерв'ю заявив, що міська влада планує монтаж системи міського освітлення, що забезпечує не тільки місцевих жителів достатнім рівнем освітленості, але і - в майбутньому - спрямованої на створення ефективної і гнучкої смарт-системи. На сьогоднішній день у розпорядженні міської влади знаходиться вже готова до інсталяції приладів і чіпів смарт-інфраструктура, і в разі потреби розширення можливостей комунальних служб може почати здійснюватися найближчим часом.

 

Енергоефективна смарт-система вуличного освітлення почала функціонувати до того дня, коли іспанське містечко стало номінантом на титул Європейського спортивного міста в 2018 році. Союз спортивних європейських столиць ACES Europe зі штаб-квартирою в Бельгійському місті Брюссель вибрала Гвадалахару на дану роль.

 

Компанія Philips в цей час продовжує роботу по модернізації систем дистанційного керування міським освітленням, і в зв'язку з цим, в індійському Бангалорі нещодавно було відкрито спеціалізований комп'ютеризований дата-центр для налагодження роботи інженерних мереж усього світу.