Заголовок 11 Заголовок 22 Заголовок 22 Заголовок 23 Заголовок 24

Написати директору

 (068) 353-32-23

  (063) 353-32-23

Офіс Пн-Пт 9:00-18:00
Склад Пн-Пт 9:00-17:00 

В недалекому майбутньому будемо вбивати бактерії світлодіодними лампами великої потужності

  • 15 грудня 2017 12:57:59
  • Переглядів: 3163

В недалекому майбутньому будемо вбивати бактерії світлодіодними лампами великої потужності.

Компанія з Південної Кореї LG Innotek поінформувала громадськість про розробку вперше в історії ультрафіолетового світлодіода потужністю 100 мВт. На думку фахівців, розробки технологія UV-C LED повинні завершитися до 2020 року. Сучасний винахід, яке представили корейці, випереджає час мінімум на кілька років.


Мета інноваційної розробки

Світлодіоди UV-C LED здатні поширювати ультрафіолетове випромінювання з довжиною хвиль в діапазоні 200 - 280 нанометрів. Дані мікрохвилі названі «глибоким ультрафіолетом», що здатний вбивати бактерії (руйнувати структуру ДНК бактерій). Ультрафіолетове випромінювання застосовується для підвищення стерильності і полімеризації різних приладів і пристроїв. Технологія UV-C LED дозволяє випромінювати хвилі ультрафіолетового спектра довжиною в інтервалі від 200 до 280 нм.

Нові розробки світлодіодів при потужності випромінювання 100мВт здатні значно нарощувати потужність стерилізації з високим показником потоку світла. З основних проблем даної розробки варто відзначити неможливість гарантувати стабільну якість потоку через збільшення тепла, що виділяється при випромінюванні. Світові компанії в своїх планах називають дату 2020 рік - початок виходу в світ світлодіодів ультрафіолетової  дії потужністю 100 мВт.

 

Особливості технології

Для досягнення максимального діапазону ефективності та подолання всіляких перешкод, фахівці компанії LG Innotek застосували епітаксіальні будови і процес вертикальних чіпів. Це дало можливість підвищити потужність ультрафіолетового випромінювання і стабілізацію основних параметрів. Орієнтовний термін експлуатації UV-C LED від корейської компанії LG Innotek дорівнює приблизно 10000 годин.

Посилаючись на можливості пристроїв із застосуванням UV-C LED на 100 міліватт для поліпшення знезаражувальних якостей води і повітряної маси, ноу-хау LG Innotek планується застосовувати в повсякденні у різних побутових пристроях. Це можуть бути повітряні очисники, системи вентиляції та обігріву, промислові установки для очищення води.

Стандартні UV-C LED, з випромінюваною потужністю 1-2 мВт, застосовуються в малих стерилізаторах і пристроях. Сфери їх практичного використання помітно обмежені через малу потужність.

На сьогоднішній день компанія LG Innotek шукає застосування своєї розробки, бажаючи розширити можливості UV-C LED і сферу застосування. Фахівці очікують великий ажіотаж на UV-C LED найближчим часом.

Компанія LG Innotek відрізняється високою конкурентоспроможністю і перевагою, на відміну від японських розробників. Головною метою корейської компанії - стати №1 на світовому ринку світлодіодної продукції  ультрафіолетового випромінювання.

На сьогоднішній день технологія UV-C LED застосовується при проектуванні світлодіодних модулів, які призначені для знезараження девайсів, інструменту і т.д.

Перспективи технологій UV-C LED

За результатами маркетингових агентств, до 2020 року  планується збільшення зростання виробництва ультрафіолетових світлодіодів не менше, ніж у 3 рази, і, відповідно, приріст обороту від продажу технологій UV-C LED. Такі тенденції здатні дати різкий поштовх до розвитку компанії LG Innotek і просуванню на світовий ринок їхніх товарів.

За словами одного з представників південнокорейської компанії LG Innotek, вони не планують віддавати пальму першості нікому і готові рухатися в даному напрямку, збільшуючи прірву між ними і прямими конкурентами. Також планується збільшення кількості інноваційних продуктів і сучасних розробок, для того щоб зберегти лідерство в цій галузі.