Заголовок 11 Заголовок 22 Заголовок 22 Заголовок 23 Заголовок 24

Написати директору

 (068) 353-32-23

  (063) 353-32-23

Офіс Пн-Пт 9:00-18:00
Склад Пн-Пт 9:00-17:00 

Блоки живлення 12В. Застосування

  • 27 грудня 2016 12:05:04
  • Reviews : 0
  • Переглядів: 3354
  • 0

Як же застосовується блок живлення 12В? Як його підключити до стрічки, які особливості є у такого підключення? Всі ці моменти ми розглянемо в цьому невеликому матеріалі і будемо намагатися висвітлити найбільш поширені питання щодо застосування блоків живлення 12В.

Блоки живлення діляться за типами своєї конструкції. При виборі блоку живлення 12В Вам варто врахувати, де саме він буде розташований, в яких умовах і для яких цілей буде застосовуватися світлодіодна стрічка. Це вплине на вибір одного з типів БЖ.

 

Загалом на сьогоднішній день на ринку представлено чотири найбільш поширених типи блоків живлення 12В - БЖ в герметичному алюмінієвому корпусі, БЖ в герметичному пластиковому корпусі, БЖ відритого типу і компактний мережевий БЖ. Детальніше про кожен з типів Ви можете прочитати в одному з наших попередніх матеріалів.

Сьогодні ж ми в якості прикладу розглянемо застосування блоку живлення 12В у корпусі відкритого типу. Корпус такого БЖ виконаний з алюмінію, рівномірно перфорованого невеликими отворами, що призначені, в першу чергу, для вентиляції і циркуляції повітря.

 

На кожному такому блоці живлення Ви знайдете наклейку із зазначенням технічних характеристик конкретної моделі: маркування, вхідна і вихідна напруга тощо. З однієї зі сторін БЖ Ви знайдете клеми для підключення дротів. Як правило, вони також марковані і кожна призначена для одного конкретного проводу: L - фаза, N - нуль, G - заземлення, + V і -V - вихідні клеми для підключення стрічки.

Перед самим монтажем стрічки, рекомендуємо попередньо підключити блок живлення і перевірити працездатність всієї конструкції. Зверніть увагу на те, що в багатьох подібних блоках живлення 12В, як правило, є спеціальний індикатор, що демонструє роботу пристрою.

Також перед підключенням та монтажем світлодіодної стрічки Вам може знадобитися відрегулювати вихідну напругу на блоці живлення. Для цього на його корпусі є спеціальний поворотний механізм або невеликий гвинт з відповідним позначенням. Обертаючи його за годинниковою стрілкою або проти неї, можна змінити вихідну напругу в межах від 12 до 13 вольт.

Пам'ятайте також про те, що для стабільної роботи світлодіодної стрічки у зв'язці з блоком живлення 12В Вам необхідно правильно розрахувати його потужність. Якісну роботу стрічки гарантовано при запасі потужності блоку живлення в 20-30% від необхідної.