Заголовок 11 Заголовок 22 Заголовок 22 Заголовок 23 Заголовок 24

Написати директору

 (068) 353-32-23

  (063) 353-32-23

Офіс Пн-Пт 9:00-18:00
Склад Пн-Пт 9:00-17:00 

Драйвер для світлодіодів

  • 15 грудня 2016 10:57:03
  • Reviews : 0
  • Переглядів: 2092
  • 0

Але не всім відомо про те, що довговічність світлодіодів, а також сила їхнього світіння безпосередньо залежить не тільки від самої технології, але і від якості електроживлення. Живлення світлодіодів можна здійснювати за допомогою стандартних блоків живлення або ж використовувати драйвери. У чому полягають  відмінності між ними і що краще, ми і спробуємо розглянути в цьому матеріалі.

Драйвер для світлодіодів

На відміну від блоків живлення, які Ви можете вибрати самостійно і використовувати з невеликим запасом потужності, драйвер для світлодіодів вимагає точного розрахунку кількості світлодіодів і декількох інших параметрів. Драйвери найчастіше використовують фіксований струм, а отже передбачені для більш стандартизованого обладнання, що має конкретні характеристики потужності і сили світлового потоку. Драйвери найчастіше застосовуються при виробництві світильників, ламп, прожекторів і набагато рідше - для самостійного підключення світлодіодів різних типів.

Що таке драйвер для світлодіодів?

Так як будь-який світлодіод працює з напругою 3-5 В, то пряме підключення до побутової електричної мережі неможливе. Для цього необхідно використовувати блоки живлення або драйвери, які трансформують змінний струм в постійний і знижують робочий струм до необхідного рівня.\

 

Будь-драйвер для світлодіодів можна віднести до однієї з трьох категорій:

1)    з постійним струмом (СС) - при підключенні світлодіодів використано послідовне з'єднання і драйвер відповідає за точний показник струму. Можливе використання димера;

2)    2) з постійною напругою (CV) - використовується паралельне з'єднання і не підходить для використання з димером;

3)    3) спеціальний змішаний тип (CC + CV) - використовується змішане з'єднання.

При виборі драйвера варто враховувати цей розподіл на типи, а також пам'ятати про ключові характеристики:

1) номінальний струм або напруга драйвера;

2) номінальну потужність драйвера;

3) співвідношення вихідної і вхідної потужності (чим вище значення, тим вище ефективність драйвера).

Переваги і недоліки

Використовуючи драйвер для світлодіодів, варто пам'ятати про те, що ККД його завжди набагато вище, ніж при використанні блоків живлення. Все тому, що струм поставляється без втрат і гарантується більш яскраве світіння. Також перевагою є те, що в силу дотримання номінального струму, термін служби світлодіодів завжди буде вище, ніж при використанні блоків живлення.

Не обійдеться, втім, і без недоліків. Для підключення драйвара Вам знадобиться чітко розрахувати навантаження і струм, що в побутових умовах досить складна задача. Саме цей фактор став перешкодою для використання драйвера світлодіодів у домашніх умовах і спровокував популярність цього джерела живлення, в основному, в промисловому секторі - при виробництві стандартизованих виробів (лампи, світильники тощо).