Заголовок 11 Заголовок 22 Заголовок 22 Заголовок 23 Заголовок 24

Написати директору

 (068) 353-32-23

  (063) 353-32-23

Офіс Пн-Пт 9:00-18:00
Склад Пн-Пт 9:00-17:00 

Підсилювачі світлодіодних стрічок. Застосування

  • 25 січня 2017 16:52:37
  • Reviews : 0
  • Переглядів: 1801
  • 0

Давайте розглянемо просту ситуацію: Ви вирішили задекорувати Ваш стелю з використанням світлодіодної стрічки RGB. Стрічка продається в котушках по 5 метрів, але Вам потрібно близько 20 метрів. Рішення приходить в голову саме собою - купити 4 котушки, з'єднати їх, підключивши кінець кожної стрічки до початку наступного, та й по всьому. Але, на жаль, це буде дуже неправильне рішення.

Ваше підсвічування, звичайно ж, запрацює. Але так як блок живлення у Вас один і підключений він до початку всієї цієї конструкції, то перша стрічка буде світити максимально яскраво, друга вже менше, третя - ще менше і далі так само. До того ж, за рахунок такого підключення перша стрічка буде постійно перегріватися, що може призвести до перегорання світлодіодів, оплавлення стрічки і передчасного виходу її з ладу.

Але як же бути в такій ситуації? Саме для цього випадку і були створені підсилювачі світлодіодної стрічки RGB.

 

 

Перед кожними 5 метрами світлодіодної стрічки рекомендується встановлення невеликого підсилювача. Це дозволить гарантувати рівномірне світіння всіх стрічок в ланцюзі, захистить їх від перегріву і дозволить їм відпрацювати повний цикл, заявлений виробником.

Схеми підключення світлодіодної стрічки RGB

 



При підключенні підсилювачів необхідно використовувати паралельне підключення, а вибирати підсилювачі найкраще, виходячи з сумарної споживаної потужності всієї конструкції.

Використання підсилювачів має відразу кілька очевидних переваг.

·         У випадку з підключенням світлодіодної стрічки RGB Ви гарантовано знизите навантаження на контролер, а відтак - використовувати навіть малопотужний контролер. Також використання підсилювачів дозволяє застосовувати більш компактні блоки живлення.

·         З підсилювачами Ви зможете підключити одночасно необмежену кількість світлодіодних стрічок, справа буде тільки за правильним вибором потужності блоку живлення.

·         Ну, а головна перевага підсилювачів - вони гарантують однаково якісну роботу і яскраве світіння всіх стрічок в ланцюзі.

 

Єдиним недоліком такого підключення може бути тільки збільшення елементів в підсумковій конструкції, але це ніщо в порівнянні з тим, що з підсилювачами Ви гарантуєте собі якісну, довговічну і безперебійну роботу всіх світлодіодних стрічок RGB у Вашій конструкції.