Заголовок 11 Заголовок 22 Заголовок 22 Заголовок 23 Заголовок 24

Написати директору

 (068) 353-32-23

  (063) 353-32-23

Офіс Пн-Пт 9:00-18:00
Склад Пн-Пт 9:00-17:00 

Порівняння світлодіодних ламп з люмінесцентними і лампами розжарювання

  • 03 грудня 2016 12:59:46
  • Reviews : 0
  • Переглядів: 1404
  • 0

Для максимальної наочності ми порівняємо їх з двома іншими популярними типами ламп - класичними лампами розжарювання і люмінесцентними (які часто по-старому називають "енергозберігаючими", що в наш час практично вже не відповідає реальності). Ми впевнені, що Вам не знадобляться жодні спеціальні знання, щоб разом з нами зробити правильні висновки.

Якщо взяти за основу для порівняння лампи різних типів, але з подібним світловим потоком (видають приблизно однакову кількість світла), то варто порівняти лампу розжарювання на 75 ват, люмінесцентну на 15 ват і світлодіодну на 10 ват.

Споживання енергії

Однією з головних переваг, які мають світлодіодні лампи, є по-справжньому економне споживання енергії. За однаковий проміжок роботи кожен з типів ламп буде витрачати різну кількість енергії, і це буде відбиватися на розмірі рахунку, який ви отримаєте в кінці місяця. У випадку з лампою розжарювання обсяг споживаної енергії збільшується в кілька разів.

Нагрів

Також світлодіодна лампа практично не нагрівається, що пов'язано безпосередньо з рівнем споживаної енергії. Чим більше нагрівається джерело світла під час роботи, тим більше енергії він споживає. Частина цієї енергії йде на нагрів, і лише залишок витрачається на освітлення. Наприклад, буде потрібно 80% енергії, щоб розжарити нитку в лампі розжарювання і лише 20% залишиться на освітлення. Ці ж показники у світлодіодних ламп становлять 5% і 95% відповідно.

Міцність

Ще одним важливим фактором є міцність конструкції лампи. Якщо лампу розжарювання або люмінесцентну розбити чи пошкодити досить легко, то світлодіодні лампи не бояться ані падінь з невеликої висоти, ані ударів. Секрет в тому, що через низький рівень нагріву, про який ми вже згадали, світлодіодна лампа найчастіше має корпус з пластику або полікарбонату.

Довговічність

Але є і ще одна перевага, про яку знає кожен і з якою сперечатися практично неможливо. Йдеться про термін служби ламп. Показник довговічності світлодіодних ламп перевищує такий у ламп розжарювання часом в 30-50 разів, а в порівнянні з люмінесцентними лампами - в 3-5 разів. Це означає, що якісна світлодіодна лампа прослужить близько 30 років і тільки після цього потребуватиме заміни.

У підсумку можна зазначити, що немає жодного параметра, в якому світлодіодна лампа не показувала б значну перевагу перед усіма існуючими аналогами. До перелічених вище параметрів можна додати абсолютну екологічність, простоту установки, заміни, та інше, та інше. Це означає, що навіть при дещо більшій вартості світлодіодних ламп в порівнянні з аналогами, вибір в момент покупки повинен бути для Вас очевидний.

 

Параметри

Тип лампи

Розжарювання

Люмінесцентна

Світлодіодна

Споживана потужність, Вт

75

15

10

Сила нагріву

Сильний

Середній

Низький

Міцність  конструкції

Дуже крихка

Крихка

Міцна

Строк служби, годин

1000

7-10 тис.

30-50 тис.

Легкість установки/заміни

Добре

Добре

Відмінно

Екологічність

Добре

Задовільно

Відмінно