Заголовок 11 Заголовок 22 Заголовок 22 Заголовок 23 Заголовок 24

Написати директору

 (068) 353-32-23

  (063) 353-32-23

Офіс Пн-Пт 9:00-18:00
Склад Пн-Пт 9:00-17:00 

Світлодіодне освітлення, як вибрати. Світлодіодні лампи, світильники

  • 15 грудня 2017 17:00:18
  • Reviews : 0
  • Переглядів: 12433
  • 0

Освітлення, яке добре підходить для кухні або вітальні, може абсолютно не вписатися в інтер'єр спальні і, звичайно ж, не підійде для робочої атмосфери. Як правило, купуючи світлодіодні джерела світла, у виборі ми відштовхуємося від особистих вподобань. Ось кілька порад, які допоможуть Вам підібрати ідеальне освітлення для кожної кімнати в будинку.


Якщо правильно підібрати джерела світла, Ви не тільки зробите кожну кімнату неповторною і затишною, але й зможете отримувати задоволення від перебування у Вашому "домашньому вогнищі", оскільки світло буває і агресивним, і шкідливим для здоров'я. Як відомо, наш зір найкраще сприймає природне сонячне світло. Саме воно є стандартом при правильному виборі освітлення і вважається ідеальним натуральним світлом. Однак відтворити ідеальне сонячне світло неможливо, хоча виробники освітлювального обладнання намагаються максимально наблизитися до нього.

Найбільшої шкоди для організму може бути завдано пульсацією (мерехтінням) від джерела світла, воно впливає на нервову систему. На жаль, цей показник виробники не вказують на упаковках.

Будь-яка світлодіодна лампа або світлодіодний світильник характеризуються, в першу чергу, індексом передачі кольору. Грубо кажучи, він впливає на чіткість предметів, які ми бачимо. Позначення цього показника на упаковці - Ra або CRI. Чим менше цей показник, тим менш чітким буде зображення. Оптимальним індекс Ra вважається при значеннях від 80 і вище. Однак, якщо Ra менше 80, це не означає, що Ви будете бачити все в "розпливчастому" вигляді. Цей показник важливий для людей, які займаються творчою діяльністю і для яких важливі відтінки кольору, а також висока чіткість візуалізації чого-небудь - художники, дизайнери, хірурги тощо.

Не менш важлива кольорова температура, тобто відтінок білого. Вона позначається як К (Кельвіна) і теж вказується на коробках. В основному кольорова температура ділиться на три відтінки: теплий білий (2700 - 3000 К), нейтральний білий, або денне біле світло (4000 - 4500 К) і холодний білий (6000 - 6500 К). Теплий і нейтральний відтінки добре підходять для місць відпочинку, таких як спальня, вітальня або кухня. У поєднанні зі світильниками, які забезпечать м'яке розсіяне світло, це допоможе зробити приміщення затишним і теплим.

Відповідно, холодні відтінки більше підходять для робочої атмосфери і частіше використовуються в офісах, на виробництві, в державних установах. Таке світло не тільки створює «холодну» ділову атмосферу, але і не залишає півтонів, що дуже важливо при роботі.

Як же підібрати відповідні світлодіодні лампи та світильники для різних кімнат? Ми зібрали кілька корисних порад для кожного приміщення.

Ванна кімната

Освітлення у ванній кімнаті зазвичай досить складно підібрати, оскільки воно має бути водночас і достатньо яскравим - для процедур на зразок нанесення косметики, і затишним в той самий час. Рекомендується віддати перевагу нейтральному світлу. Це забезпечить і гарну видимість, і досить приємний відтінок світла у ванній.

Спальня та дитяча кімната

Як ми вже говорили, в тих місцях, де передбачається відпочинок, необхідно створювати комфортне тепле освітлення. Досить часто для спалень підбирають спеціальні світильники або лампи, які дозволяють регулювати яскравість освітлення (з димируванням). Найкраще підходить для дитячих кімнат і спалень тепле освітлення, з кольоровою температурою 2700 - 3000 К. Це оптимальний варіант для створення в цілому затишної атмосфери для відпочинку.

З іншого боку, якщо в кімнаті буде робочий простір, на кшталт письмового столу в дитячій кімнаті або туалетний столик в спальні, для них важливо підібрати таке освітлення, яке допоможе налаштуватися на робочий лад, і завдяки якому не будуть втомлюватися очі. Оптимальним рішенням для підсвічування в цих місцях стануть джерела світла з нейтральним відтінком.

Вітальня

В основному, вітальня передбачає місце відпочинку для всієї родини. Тут важливо підібрати правильне фонове освітлення. Буде просто чудово, якщо центральне джерело світла буде регульованим: в такому разі у вітальні можна буде налаштувати яскраве світло, наприклад,  для настільних ігор або приглушити його - для перегляду телевізора.

При виборі відтінку світла у вітальні необхідно відштовхуватися, в основному, від інтер'єру самої кімнати. Якщо спальні, зазвичай, виконані в теплих кремових кольорах, а дитячі кімнати, як правило, яскраві, то вітальня може бути будь-якою. Обирайте відтінок освітлення відповідно до відтінку меблів, стін і підлоги. Якщо вся вітальня витримана в холодних тонах, відповідно, їй необхідно нейтральне освітлення, і навпаки. Так само можливо комбінувати нейтральне і тепле світло в різних частинах вітальні.

Кухня та їдальня

Оскільки кухні зазвичай розділені на дві зони: робочу область і місце для прийому їжі, хорошим варіантом буде одне або кілька джерел світла (в залежності від розміру приміщення): по центру кухні, і підсвічування у вигляді світлодіодної стрічки або світильників для підсвічування робочої області (стільниця і плита). Відповідно, Ви зможете створити затишну атмосферу в області в їдальні завдяки теплому освітленню, а для робочої зони краще вибирати нейтральне світло.

 

Передпокій

Передпокій - це єдине місце у Вашій квартирі або будинку, в якому можлива установка освітлення і теплого, і нейтрального, і холодного відтінків, оскільки в цьому місці ми знаходимося нетривалий час.

 

У нашому офісі Ви завжди зможете взяти продукцію під заставу, протестувати її і повернути, якщо вона Вам не підійшла. Велике прохання, перед приїздом, уточнювати у менеджерів наявність продукції на складі, щоб не витрачати Ваш час даремно.

Ми займаємося продажем світлодіодного освітлення з 2006 року, імпортуємо світлодіодну продукцію з Європи та Китаю.